Wondermail november 2013

 

Wondermail november 2013
Is deze e-mail niet leesbaar?Bekijk hem in jouw browser.

Yluma


                                                   (tekst van Sri Nisargadatta Maharaj)

Hallo Wonder!

Met uitzicht op de prachtigste kleuren geel, oranje en rood breng ik je graag weer op de hoogte van de plannen van Yluma. Daarnaast deel ik wat van de inspiratie die ik de afgelopen maanden ontving: deze herfst geeft een rijke oogst!

Wens je veel gezelligheid, dankbaarheid en vrijgevigheid voor de komende maand.

Tot ziens bij Yluma!
rijke groet,
Elke

.......

 

Sinterklaas en het ‘Grote Geven’

We mógen weer! Gul kadootjes geven, stiekum pakjes verstoppen, wensen vervullen.
In navolging van die anonieme weldoener met een groot hart voor kinderen, grijpen wij onze kans aan om te geven. Want dat vinden we fijn. Wist je dat oprecht ‘geven’ je hartenergie versterkt en zo gevoelens van welbehagen oproept?
Dus lap de crisis aan je laars en blijf geven, want het is fijn voor een ander en ook goed voor jezelf!

Hier wat tips om inspiratie, ontspanning en bezieling in de schoen te stoppen:
– Een film die raakt, inspireert en uitnodigt verder te kijken: www.inspiratiefilms.nl
– Spelmaterialen met een positieve invloed op jouw kinderen en jezelf: www.earthgames.nl
– duurzame kadootjes vind je op: www.ecoweetjes.nl/inspiratie/eco-cadeaugids of op www.ecogoodies.nl

– En Yluma doet ook graag een duit in het zakje met de volgende aanbiedingen:
20 % korting
– bij een bestelling Wong’s Wonderolie van 3 flesjes of meer –
– bij het bestellen van
Wong’s Wonderkaarten van 2 sets of meer –
– bij het kado doen (ook aan jezelf) van een KlankhealingBodyhealing (een uur) in december

.......

Healing…. verwarrende term

Healing… het lijkt een verwarrende term. Moet er dan iets geheeld worden?
Als we er vanuit gaan dat we in de kern puur, heel, compleet zijn, dan geef ik er de voorkeur aan ‘Healing’ te vertalen als ‘Heel aan het Zijn’ of ‘de Heelheid bedrijven’! Dan is het enige wat we hier en daar hoeven te doen: loslaten van wat ons heel-zijn bedekt heeft.

Dat begint met een verlangen: er is iets in jouw leven dat je niet wenst, of er is iets niet in jouw leven dat je wenst. Dat brengt je in beweging om jouw dagelijkse werkelijkheid en de werkelijkheid van jouw ziel dichter bij elkaar te brengen.

In een healing sessie in Yluma maken we contact met jouw heel-zijn. Eenmaal in contact weet je zelf de antwoorden, zet je nieuwe stappen en creëer je daarmee een nieuwe werkelijkheid. Met meer heel-zijn, wat zich laat zien en voelen in lichtheid, gemak, flow, inspiratie, zin, rust, vertrouwen, tevredenheid, verbinding, energie, aanwezigheid, compassie, liefde.

Heb je nog nooit een Healing ervaren en zou je graag een keer een afspraak willen maken, dan ontvang je bij jouw eerste Healingcoaching sessie 20% kennismakingskorting in november, december en januari.

.......

Investeer in Geluk – Intuïtietraining wordt Gelukslessen

Iedereen deelt hetzelfde verlangen: om gelukkig te zijn. En ook al lijkt het er soms helemaal niet op: wij zijn bestemd om te stralen, gelukkig te zijn! Kijk naar kleine kinderen, die consequent volgen waar ze blij van worden en stoppen als het ze verveelt. Dat maakt dat ze op een moeiteloze manier in een paar jaar tijd enorm veel nieuwe dingen leren!

Hoe zou het zijn om die natuurlijke flow weer op te pakken?

Een dag is vol van momenten die tevredenheid, dankbaarheid, optimisme oproepen…
Laten we het Voelen aan het woord dan weten we heel goed wat Geluk is en houden het ’t liefste bij het Hier en Nu. Het vraagt misschien wat oefening, maar je kunt op ieder moment opnieuw besluiten te kiezen voor Geluk.

In de Gelukslessen gaan we de flow oefenen, en inspireren en bemoedigen we elkaar in ons gezamenlijk besluit voor Geluk. Daarbij zetten we alle speeltuigen van Yluma in: energie-oefeningen, visualisatie, loslaatoefeningen, healing, spel, beweging, creatie, en veel plezier….!

Een cyclus van 8 wekelijkse Gelukslessen
start vrijdag 24 januari
‘s Morgens van 10.00 tot 12.00 uur (groep 1)
óf
’s Avonds van 19.00 tot 21.00 uur (groep 2)

Plek vrijdagochtend Chi zaal, Sloetstraat 66a Arnhem
Plek vrijdagavond wordt nader bekend gemaakt (Arnhem)
Prijs: 225,-(termijnbetaling mogelijk)

.......

Gitaarles in Yluma?

Soms hoor ik verbaasde reacties als ik vertel dat ik naast healing & coaching werk ook gitaarlessen geef. Voor mijn gevoel is dat in de basis hetzelfde als wat ik in mijn healingwerk doe: de gitaar is het middel en de liefde voor jezelf is het doel.

Vooral volwassen leerlingen hebben vaak beelden waar ze aan moeten voldoen van zichzelf (of van vroegere autoriteiten die ze toen graag tevreden wilden stellen). Soms hebben ze zo de overtuiging ontwikkeld dat ze niet muzikaal zijn of geen gevoel voor ritme hebben, waardoor ze gestopt zijn of zelfs nooit muziekles hebben genomen. Gelukkig kunnen we die onwaarheden samen ontmaskeren, om uit te komen bij de lol van nieuwe dingen ontdekken en muziek maken.
En dat is dan weer mijn voldoening: om deuren open te zetten waar iemand dacht dat er geen deur was. Met healing, workshops óf met gitaarles.

Ken je iemand die graag op deze manier muziek wil maken? Wil je die persoon dan laten weten dat hij/zij welkom is om in een gratis proefles te proberen of mijn werkwijze hem/haar past?

.......

Earthing

Opeens hoorde ik er vanuit verschillende richtingen tegelijkertijd over vertellen: ‘earthing’ ofwel ‘lichamelijk aarden’. Die synchroniteit maakte me nieuwsgierig en bracht me op twee websites: www.earthingnederland.nl en www.earthyourbody.nl
Daar werd ik herinnerd aan dat de aarde een elektrische planeet is die verstoringen in onze eigen fysieke elektromagnetische processen heel eenvoudig kan helen.
In de oertijd was het nog simpel: we liepen op blote voeten en sliepen op de aarde of in grotten: in direct contact met onze moederplaneet. De welvaart met schoenen, huizen en bedden heeft ons daar ver vanaf gebracht.

Earthing Nederland legt uit dat ons immuunsysteem werkt door speciale cellen die vrije radicalen afgeven. Vrije radicalen zijn positief geladen moleculen, die door een tekort aan een of meer elektronen op zoek zijn naar vrije elektronen. Deze missende elektronen halen ze weg bij binnendringers en beschadigd weefsel en zo doden ze virussen en bacteriën en breken beschadigde cellen af. Daarna wordt het overschot aan vrije radicalen geneutraliseerd door anti-oxidanten of vrije elektronen. Als er daar te weinig van zijn in het lichaam, kunnen de vrije radicalen het gezonde weefsel aantasten.

De aarde heeft een overvloed aan vrije elektronen die ons lichaam in deze behoefte kan voorzien. Door met onze voetzolen en handpalmen, waarin zich veel zenuwuiteinden bevinden die deze vrije elektronen kunnen opnemen, direct contact te maken met de aarde.

Omdat we niet het hele jaar door op blote voeten kunnen rondlopen zijn er verschillende producten ontwikkeld om ook binnenshuis te kunnen ‘aarden’. Zo zijn er hoeslakens en matten die met een snoer worden aangesloten op de aarding van het stopcontact (zonder contact met het elektriciteitsnetwerk) of direct met een pin buiten in de aarde.
De resultaten zijn verbluffend. Het aarden reduceert pijn, stress, slapeloosheid, snurken, ontstekingen, menstruatieklachten en versterkt het immuunsysteem. Bloedtesten tonen een daling van stresshormonen aan, sporters herstellen sneller van hun blessures en er zijn voorbeelden van mensen met auto-immuunziekten zoals Reuma en MS die door gebruik van de aardingsproducten zijn genezen. Zou deze simpele ontdekking een revolutie teweeg kunnen brengen in de gezondheidszorg?

Zelf heb ik sinds kort een aardingsmat in huis en ik voel meteen al veel meer gemak en ontspanning, en een diepere verankering in mijn lijf. Cliënten en leerlingen krijgen de keuze of ze er tijdens sessie of les gebruik van willen maken. Dus vraag er gerust naar!

.......

Ho’oponopono

Ik hou van je
Dank je
Het spijt me
Vergeef me alsjeblieft

Deze eenvoudige woorden vormen samen een mantra of gebed dat Hoóponopono wordt genoemd. Op Hawaï kwam men met de familie bij elkaar als er iemand lichamelijk of geestelijk ziek was om samen deze woorden te spreken. Uitgaande van het gezegde: “Als je twee of drie dagen boos bent, zal er ziekte komen” is er een schuldbekentenis of vergeving nodig om te genezen. Ho’oponopono kun je vertalen als “het goede in gang zetten” of “schoonmaken”.

Dr. Hew Len herhaalde deze woorden steeds als hij de rapporten van zijn cliënten las, toen hij in een gevangenis werkte met de zwaarste criminelen. Louter door dit dagelijks te doen zag hij verandering ontstaan bij zijn cliënten. Hij bracht met deze woorden verzoening en vergeving teweeg.
Zijn advies is om deze zinnetjes hardop of in gedachten uit te spreken wanneer er zich problemen voordoen. Op het moment dat je zegt “ik hou van je” tegen jezelf of het universum, verdwijnen angst en ergernis en komen pure liefde en harmonie er voor in de plaats. Je voelt je je meteen beter, alsof je een andere wereld binnengaat.

Bij toeval kwam ik in aanraking met deze healing-methode en kon ik ervaren hoe iemand anoniem (via een online seminar) ho’oponopono met mij deed. Zijn voorstel was om je iemand voor de geest te halen met wie het contact moeizaam is of met wie er een conflict is. Ondertussen sprak hij 10 minuten lang de bovenstaande 4 zinnen. In het begin luisterde ik gewoon naar de woorden, maar na een paar minuten merkte ik dat het was alsof degene die ik in gedachten had deze woorden tegen mij sprak, en vervolgens alsof ik ze tegen die persoon sprak. Tranen liepen vanzelf over mijn wangen en kort daarna voelde ik enorme opluchting en ruimte!

Dr. Hew Len legt uit dat de vier zinnetjes sleutels zijn om oude programma’s (ontstaan uit angst, zelfbeklag, pijn, teleurstelling, opgelegde normen, enz.) die zich in het onderbewuste bevinden op te lossen.  Je zegt niet “vergeef me alsjeblieft” tegen het universum omdat het universum het nodig heeft dat van jou te horen, maar je zegt het omdat je het zelf nodig hebt om het te horen.

Wil je hier meer over weten, lees dan het boek dat Dr. Hew Len samen met Joe Vitale uitgaf: Zero Limits

.......

Yluma nu ook op Facebook

Sinds kort ben ik met Yluma niet alleen op LinkedIn maar ook op Facebook te vinden.
Dus wil je vrienden worden en Yluma een “Like” geven, dan zie ik je graag daar!

.......

Agenda:

Gelukslessen “Ik ben een Gelukkeling!”

Een cyclus van 8 wekelijkse gelukslessen
start vrijdag 24 januari 2014
‘s Morgens van 10.00 tot 12.00 uur ; Chi zaal Sloetstraat 66a Arnhem
of ’s Avonds van 19.00 tot 21.00 uur; plek in Arnhem wordt later bekend gemaakt
Prijs: 225,- (termijnbetaling is mogelijk)

Vrijdag 10 januari 2014 van 10 30 tot 16.00 uur:
Dagworkshop “Ik ben een Wonder!”
sluit definitief vriendschap met jezelf!

Plaats: Chi zaal Sloetstraat 66a Arnhem
Voor meer info zie de website
Opgave: via yluma
Prijs: 85,- (incl. hand-out, materialen en thee, excl. lunch)

.......

Inspiritips:

Beter zien zonder bril, lenzen of laseren

Karin Hogenboom heeft een passie voor ogen en zien.
Zij schreef een E-book met tips om beter te zien, dat je gratis kunt downloaden via haar site. Ik ben ze zelf aan het uitproberen en werd me bewust van hoe mijn zicht meteen reageert op spanning of ontspanning. En hoe ontspanning voor mijn ogen ook in de rest van mijn lichaam voor ontspanning zorgt. Door Karin’s ogenyoga voel ik nu wanneer ik achter de computer vandaan moet en hoe heerlijk wandelen is voor mijn ogen!

Verlichting?
filmpje met Gonzo’s “stay at home enlightenment-course” (muppet show)

Nieuwe omroep “Piep Vandaag”
Een nieuwe omroep is uit het ei gekropen: Piep Vandaag brengt nieuws en opinie over dier, natuur en milieu.

.......