Wondermail mei 2013

 

Wondermail mei 2013
Is deze e-mail niet leesbaar?

Bekijk hem in jouw browser.

Yluma


Hallo Wonder,

Terwijl de natuur eindelijk haar groene vleugels uitslaat met geuren, kleuren en vogelgeluiden die onze ‘wonderspieren’ kietelen, kun je je met deze Wondermail verwonderen over broodnodige ontwikkelingen in het kijken naar kinderen en een nieuwe workshop in Yluma als reactie op het crisis-denken. De agenda biedt genoeg uitnodiging om nog voor de zomer deel te nemen aan één van de workshops. En ten slotte vond ik allerlei blij-makende informatie (filmpjes, boek, sites) die ik voor je bundelde in de Inspiritips.

Welkom!
Lentegroet,
Elke

Een nieuwe workshop: Geld is mijn vriend!

We worden voortdurend bestookt met informatie die ons wil doen geloven dat er crisis is, dat er schaarste is, dat het niet goed gaat met de economie.
Tegelijkertijd zien we hoe er op grote schaal geld en energie verspild wordt.
Lastig met elkaar te rijmen!
Onlangs zag ik een documentaire in het programma Tegenlicht van de VPRO, waarin wetenschappers laten zien dat er iets heel anders aan de hand is: de overvloed is nabij (zie de Inspiritips). Maar slecht nieuws trekt nog altijd meer de aandacht en verkoopt dus beter…

In deze tijd die van ons vraagt om angst en afgescheidenheid om te keren naar liefde en verbondenheid, wordt het hoog tijd onze relatie met geld eens onder de loep te nemen. We kunnen geld schoonmaken van oude programmeringen als “geld stinkt” of “geld maakt niet gelukkig”, om uit te komen bij waar het eigenlijk voor bedoeld was.
Dan wordt het fijn om je er voluit mee te verbinden en geld, rijkdom,
overvloed welkom te heten in je leven!

Met hulp van spelvormen en energetische oefeningen onderzoeken we wat geld in essentie is en hoe je jouw vriendschap ermee nieuw leven in kunt blazen.
Zo dragen we samen bij aan het opschonen van waar geld toe verworden is en het hervinden van de schoonheid en potentie ervan!

Kijk voor actuele data in de agenda.
Reactiepagina op de website van Yluma

Heb je wel eens deelgenomen aan één van de activiteiten van Yluma: een Workshop of Training, een Healingconsult, ben je Wonderolie- of Intuïtiekaarten-gebruiker of laat je je coachen dmv Gitaarles? Ben je enthousiast en zou je dat graag willen delen? Via deze link kom je bij de reactiepagina van Yluma waar je anderen kunt vertellen over jouw ervaring met Yluma.
Heel fijn als je dat wilt doen!
Graag geef ik 10% korting (op jouw volgende investering in jezelf bij Yluma) aan de eerste 5 reactieschrijvers.

Het onderwijs rijp voor vernieuwing?

Er is veel aan de hand binnen het onderwijs, getuige de artikelen en TV-uitzendingen hierover de laatste tijd.
Zo las ik in de laatste uitgave van Educare
(tijdschrift voor holistisch opvoeden) een interview Paul de Blot met als titel: “de aantasting van het Kindsysteem”.
Voor wie hem niet kent: Paul de Blot is een 88 jarige professor die als hoogleraar is verbonden aan de Business school Nijenrode en in Nederland geliefd spreker op symposia over innovatie in het bedrijfsleven. Hij schreef verschillende boeken over Business Spiritualiteit. In dit interview legt hij een verband tussen de huidige crisis en hoe wij in opvoeding en onderwijs de natuurlijke manier waarop kinderen leren en zich ontwikkelen hebben aangetast door hen op te zadelen met onze volwassen leer- en denksystemen.

Kort daarna zond de VPRO in het Labyrint een programma uit over “de bijbel van de psychiatrie” naar aanleiding van de nieuwe uitgave van het Handboek voor de Psychiatrie. Er zijn twee psychiaters aan het woord, waaronder Allen Frances die zelf meewerkte aan het tot stand komen van de vorige uitgave van ditzelfde handboek. Hij waarschuwt voor overdiagnostisering en verklaart dat labels als Asperger, ADHD, ADD, enz. helemaal niet echt bestaan. (kijk terug via uitzending gemist) Hij schreef het boek “Saving normal” als pleidooi voor het herkennen en mogen behouden van normale menselijke gevoelens als rouw, levenslust, angst.

Weer even later konden we in het programma “Etiketkinderen” van Zembla meezoeken naar een antwoord op de vraag waarom wij kinderen zo graag een etiket geven. (ook een aanrader om terug te kijken via uitzending gemist)

Ondertussen vlogen de mails me om de oren met o.a. een uitnodiging om de droom te delen van Ingrid Rouleaux: “alle Kinderen gelukkig in het onderwijs”

op de site “Mijn droom voor ons Land” (nav de inhuldiging van Prins Willem Alexander brengt deze site ingezonden dromen in kaart als inspiratie voor de nieuwe Koning!), de filmpjes “stop labeling kids” en “Do schools kill creativity?” (als je het nog niet ontvangen hebt: kijken!) en tips voor het netwerk Hartverwarmendwijs, een verbindend netwerk dat de werkelijke behoeftes in het onderwijs behartigt.

Al deze signalen geven aan dat de tijd rijp is om te gaan staan voor kinderen, voor eigenheid, voor echtheid.
Kinderen zijn een vrucht van de evolutie, zij zijn toegerust voor de toekomst en zullen de samenleving van morgen zelf vormgeven. Het is de vraag of zij gebaat zijn met onze kennis en ervaringen uit het verleden die er ten slotte hebben geleid tot hoe het er met de wereld nu voorstaat. Herkennen wij hun signalen? Als we ons open durven stellen voor hun wijsheid en nog niet ontgonnen kennis, kunnen zij ons helpen antwoord te vinden op de heersende vragen over onderwijs, maatschappij en milieu.

Agenda:

Vrijdag 24 mei van 10.00 tot 12.30 uur:
Ochtendworkshop: een ontmoeting met Wong’s Wonderolie
in gesprek met jouw kleurrijke zelf

  

Deze wonderlijke familie van geurkarakters nodigt al jouw zintuigen uit tot een communicatie met jouw diepere zelf. Dat maakt dat je meer contact krijgt met wie je nu bent en waar je wezenlijk heen zou willen bewegen. We gaan in gesprek met “de geest uit de fles”, en de spiegel van de andere deelnemers helpt om jouw Ik van nu te bekrachtigen.
Plaats: Spiritueel Centrum Lingendael, Flierensestraat 55a, Gendt
Opgave: via de website van Lingendael: klik hier
Kosten:
€ 55,= per persoon

Zondag 26 mei van 10.30 tot 16.00 uur:
Dagworkshop “Spelen met zintuigen”

voed de lichtheid in jezelf; bijscholing voor wie met kinderen werkt

Ervaringsworkshop vol spelvormen voor verschillende leeftijden, waarbij de zintuigen de ingang zijn en verbinding de uitkomst. Al spelend kom je in beweging, verleg je grenzen, verzin je creatieve oplossingen, werk je samen en heb je plezier! Het middaggedeelte heeft een meer ingekeerd karakter waarin de geurkarakters van “Wong’s Wonderolie” je met al jouw zintuigen helpen voelen wie je nu bent en waar je wezenlijk heen zou willen bewegen.
Plaats: Arterre, Groesbeekseweg 119 Nijmegen
Opgave: via de website van Arterre: klik hier

Kosten:85,- (incl. hand-out, materialen en thee, excl. lunch)
Vrijdag 7 juni van 10.30 tot 16.00 uur:
Dagworkshop “Geld is mijn vriend!”
een onderzoek naar de essentie van geld

Uitdrukkingen als “geld stinkt” of “geld maakt niet gelukkig” kunnen ons behoorlijk in de war hebben gebracht over de essentie van geld. Ook de media doordringen ons van het feit dat er met geld veel negatiefs aan de hand is. En dan wordt het lastig je er voluit mee te verbinden. Geld, overvloed, rijkdom: mag je het hebben? ben je het waard?
We onderzoeken met hulp van spelvormen en energetische oefeningen wat geld in essentie voor ieder van ons betekent en hoe je deze vriendschap nieuw leven in kunt blazen. Zo dragen we samen bij aan het opschonen van waar geld toe verworden is en het hervinden van de schoonheid en potentie ervan!

Plaats: Yluma, Schoolstraat 35 Arnhem
Opgave: via Yluma: klik hier
Kosten:
€ 85,= per persoon
, of minder als geld een probleem vormt
(incl. hand-out, materialen en thee, excl. lunch)

Inspiritips:

One-moment meditation:
Korte video op Youtube met een animatie die instructie geeft voor een snelle en kernachtige meditatie, gemakkelijk toepasbaar op een verloren moment tussendoor.

Spirituele school Kerkrade IBBO:
Onderwijs voor de leeftijd van 4-18 jaar dat zich richt op het bewust worden van het eigen proces. IBBO gaat uit van de passie en talenten van elk kind/iedere jongere. Deze worden benadrukt om verder te ontwikkelen. Een individuele aanpak en onderwijs op maat staan daarbij centraal. Daarnaast wordt er ook aandacht geschonken aan de ontwikkelingspunten van het kind/de jongere. Deze ontwikkelingspunten worden omarmd in plaats van afgekeurd.

Star Global Family en Young Masters Global
Nieuw internationaal netwerk om kinderen en jongeren te ondersteunen in het vrijmaken van hun volle potentieel en bewustzijn. Zodat zij met hun talenten bij kunnen dragen aan de noodzakelijke transformatie waarin de wereld momenteel zit. Deze kinderen en jongeren zijn de toekomst!
Hun families
en andere volwassenen om hen heen vormen een noodzakelijke bedding en liefdesveld voor hen om zich te kunnen ontplooien, en worden dan ook door hen uitgenodigd om vrij te komen van oude programmeringen die deze ontwikkelingen ongewild en onbewust in de weg staan.

De Overvloed ligt voor ons klaar!
Kijk via bovenstaande link naar de uitzending van Tegenlicht (VPRO) genaamd: Overvloed. Waarin helder wordt aangetoond hoever de wetenschappelijke ontwikkelingen al zijn om binnen een paar jaar mondiale Hongerproblemen en Milieuproblemen op te lossen. Positief en vertrouwenwekkend geluid in deze tijd van Crisisdenken!

Het Labyrint van de Tijd
Prachtig boek van Ton van der Kroon dat een reis maakt door 10.000 jaar geschiedenis
tot aan de crisis rondom het jaar 2012. Het laat zien hoe verschillende gebeurtenissen samen een verborgen patroon en samenhang vormen in de tijd . Oude kennis wordt doorgegeven, die bepalend is voor de periode waarin de aarde zich nu bevindt. Welk pad moeten wij volgen?

Een onthullend boek, deels reisverhaal, deels historische roman, waarin de auteur ons aan de hand van een aantal levensverhalen de esoterische geschiedenis van de mensheid toont.

Uitgestelde koffie
Bijzonder initiatief van de mensen achter Niburu, dat het doen van een gift in het dagelijkse leven heel laagdrempelig maakt.

Graag tot ziens in Yluma!
hartelijke groet,
Elke

Copyright © *|CURRENT_YEAR|* *|LIST:COMPANY|*, All rights reserved.

*|IFNOT:ARCHIVE_PAGE|* *|LIST:DESCRIPTION|*

*|HTML:LIST_ADDRESS_HTML|**|END:IF|*

*|IF:REWARDS|* *|HTML:REWARDS|* *|END:IF|*