Van Schoot naar School

Van Schoot naar School

 

aanbod voor peuters, kleuters en leidsters/leerkrachten

PkaboutersDans en muziek inspireren jong en oud.
Zij brengen ons in contact met ons innerlijk en bieden een vorm waarin we wat er in ons leeft tot uitdrukking kunnen brengen.
Op een laagdrempelige manier bieden wij de essentie van deze kunstvormen aan in de peuterspeelzaal, kinderdagverblijf of op school voor kinderen, ouders en leidsters. De seizoenen en de natuur zijn hierbij het uitgangspunt, om dicht bij de dagelijkse beleving van de kinderen aan te sluiten.

De kinderen beleven bij ons in spel, dans en beweging een seizoensgericht verhaal met liedjes en live gitaarmuziek, dat aansluit bij hun beleving. De uiteenlopende karakters in het verhaal bieden alle typen kinderen de mogelijkheid om zich ieder op hun eigen manier in te leven en mee te doen.

De leidsters/leerkrachten krijgen een aanbod dat zij (evt. deels) ook zelf in de groep kunnen inzetten. En dat als kapstok kan dienen voor zelf ingebrachte spelvormen, liedjes en werkjes. Door een cyclus samen met de kinderen te beleven zijn zij vrij hen te observeren en te ervaren wat deze vorm met de kinderen doet.

evaenelkeMet twee vakdocenten (maar hier kennis), een danseres en een gitariste –┬á begeleiden we dit aanbod. Wij ontwikkelen seizoenscycli die afzonderlijk of als jaarproject ingezet kunnen worden. (Voorbeelden van de verschillende cycli: klik hier)
Voordat wij een cyclus komen geven is er een voorbereidend gesprek met de leidsters/leerkrachten, waarin wordt afgestemd wat er in deze groep en op deze plek gewenst of mogelijk is. Ook wordt er informatie gegeven over de inhoud van de cyclus en wat daarin de rol van de leidsters/leerkrachten kan zijn. Aan het einde van een cyclus is er een afsluitend gesprek met ruimte voor vragen en evaluatie.
Indien gewenst laten wij een pakket achter om zelf mee verder te kunnen: een boekje met het verhaal, spelletjes, liedjes en beschrijvingen van de creatieve opdrachten. En als tastbaar attribuut een speelpop of leesboek uit de bewuste cyclus.
Voor meer praktische informatie klik hier.

Interesse? Neem dan contact met ons op om samen de mogelijkheden te onderzoeken.