Intuïtiekaarten

Wong’s Wonderolie Intuïtiekaarten

 
 
intuitiekaarten
Van het karakterpalet van Wonderoliën is een set Intuïtiekaarten uitgebracht:
44 kleurrijke kaarten in een prachtig doosje. Om te gebruiken als inzichtkaarten, of om een Wonderolie uit het assortiment te kiezen.
Ook zijn de kaarten die je aanspreken afzonderlijk verkrijgbaar.

Inspiratie voor Toepassingen

Kies een manier die bij je past om je aandacht naar binnen te richten en ruimte te maken voor je innerlijk. Voor de een is dat een ademhalingsoefening of affirmatie, voor de ander een speciaal plekje in huis met een kaarsje of een steen. Mijn suggestie om in dieper contact te komen met je eigen wijsheid:

neem een ontspannen houding aan en stel je een zon voor onder je voeten. Neem de tijd om die zon te voelen, zien of weten (ieder heeft zijn eigen intuïtieve taal), en nodig de zon uit om in je voeten te komen.
Stel je open voor wat er gebeurt. Misschien zie je het voor je, of voel je een trilling of temperatuursverandering in je voeten. Laat de zon gaan waar die heen wil in je lichaam, door je benen naar je bekken, romp, borst, schouders, armen, hals en hoofd, totdat je je zo gevuld voelt dat hij door je poriën heen naar buiten straalt en de ruimte om je heen vult.
Voel dan jezelf weer als geheel, met de zon onder je en zijn kracht in je.

Spreid de kaarten met de afbeelding naar beneden uit op een tafel en kijk of er een je aandacht trekt.
Vervolgens kun je kiezen voor verschillende leggingen die ook bij tarotkaarten gebruikt worden.
Hieronder mijn favorieten:

Brandende vraag

Loop je rond met een vraag of thema, dan kun je met die vraag in je achterhoofd een kaart kiezen, omdraaien en kijken wat die je te vertellen heeft. Let op wat je voelt als je de kaart bekijkt en de bijbehorende tekst leest.

Verleden-Heden-Toekomst

Trek op dezelfde manier als hierboven nu drie kaarten, je één voor één richtend op het Verleden (of wat net eindigt) het Nu en de Toekomst (of dat wat op het punt staat te beginnen). Leg de kaarten nog ongezien naast elkaar in deze volgorde en draai ze één voor één om. Het is mooi om zo een ontwikkelingslijn te kunnen zien.

De Boom

Teken een grote boom op een vel papier, met een bladerkroon, stam en wortels. Kies 5 kaarten: één voor de wortels, één voor de stam en drie (naast elkaar) voor de kroon. Draai ze één voor één om en laat de betekenis ervan op je inwerken:
Wortels: de basis of kern van je vraag, het kernthema.
Stam: de ontwikkeling die je er in maakt.
Kroon: de uitwerking in jouw wereld.